Σεπ 27

Μην αγοράζεις γουρούνι στο σακί

Τα μέρη του χοιρινού για τις υποψήφιες μαμάδες ή μάγειρες

  1. Μπούτι (ζαμπόν).
  2. Καρέ φιλέτο, όσο πάμε πιο πίσω προς την ουρά βρίσκουμε το κεφάλι φιλέτου ή πόντα ενώ προς το κεφάλι βρίσκουμε το καρέ-μπριζόλες.
  3. Σπάλα (ρακέτα ή παλέτα).
  4. Μπριζόλες ράχης-σβέρκου, απ’ όπου παίρνουμε και το λαρδί.
  5. Στήθος μπροστινό μέρος.
  6. Στήθος-κοιλιά (παντσέτα), ενώ προς τα πάνω και πριν το καρέ συναντάμε τη τραβέρσα ή φαλτσέτα.
  7. Κότσι μπρος και πίσω.
  8. Ψαρονέφρι

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://diatrofi.mysch.gr/?p=411