Τα μέρη του χοιρινού για τις υποψήφιες μαμάδες ή μάγειρες
- Μπούτι (ζαμπόν).
- Καρέ φιλέτο, όσο πάμε πιο πίσω προς την ουρά βρίσκουμε το κεφάλι φιλέτου ή πόντα ενώ προς το κεφάλι βρίσκουμε το καρέ-μπριζόλες.
- Σπάλα (ρακέτα ή παλέτα).
- Μπριζόλες ράχης-σβέρκου, απ’ όπου παίρνουμε και το λαρδί.
- Στήθος μπροστινό μέρος.
- Στήθος-κοιλιά (παντσέτα), ενώ προς τα πάνω και πριν το καρέ συναντάμε τη τραβέρσα ή φαλτσέτα.
- Κότσι μπρος και πίσω.
- Ψαρονέφρι